Nyheter » 2019 » Februar » Full fart på Solsiden

SØK

Kontaktinfo MIF

Mjøndalen IF
Hagatjernveien 17
3050 Mjøndalen
post@mif.no

Billettkjøp kamper Mjøndalen Fotball

Kontakt oss

Ansatte fotball

Grasrotandelen

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Full fart på Solsiden


19.02.2019

Endelig - utbyggingen av Solsiden er i gang.

Svangerskapet for Solsiden har vært langt, men nå er vi der: Kristian har sammen med Isachsen fjerna snø. Kommunen har byggegodkjent. Consto har rigga seg til i Hagatjernveien. Vi er i gang. 60 leiligheter, ny tribune, nye kontorer, møterom, treningsrom, garderober og andre lokaler for drift av alle fotballagene.

Som noen av de første fagarbeiderne på anlegget finner vi fra Isachsen anleggsleder Stefan Helgesen og ansvarlig for VA, Rasmus Lahell. Begge to ganske så ivrige på å komme i gang. Som første jobb å sikre byggeplassen med gjerder.

Den som har best utsikt til anlegget er ikke unaturlig anleggslederen for hele prosjektet, Ola Rækken, fra Consto. Med "pole position" fra sitt vindu i 2. etasje i Hagatjernveien 10 kan Ola følge prosjektet fra minutt til minutt. Eiendommen Hagatjernveien 10 ble kjøpt av MIF høsten 2018 og leies ut til Consto gjennom hele byggeperioden. En ganske så smidig løsning for alle parter.

Consto har lang erfaring med oppføring av bygg av typen som nå kommer langs Hagatjernveien. Det er ikke til å unngå at det under en slik utbygging blir noe støy og ulemper for de nærmeste naboene. Mest til å begynne med, mindre etter hvert. Ref. lenke til brev som Consto ved oppstarten har sendt til berørte naboer: http://felles.web3.siteman.no/mif.no/filarkiv/File/Varseltilnaboer.pdf

En annen som får mye å gjøre med Solsiden fremover er prosjektleder Einar Amundsen i selskapet Profier. Einar har vært  sentral i planlegging og utvikling av prosjektet og gleder seg over at vi endelig er i gang. Det har vært en lang reise fram til dit vi er nå. Interessen for leilighetene i prosjektet har vært overveldende og vi i Profier er strålende fornøyd med nå å komme i gang fysisk. Takk til Nedre Eiker Kommune for profesjonell saksbehandling og takk til MIF for alle bidrag underveis. PS - fortsatt leiligheter til salgs. Lenke til Solsidens hjemmeside her

For Mjøndalen Idrettsforening er utviklingen av et eiendomsprosjekt i flerehundremllionersklassen et heftig tiltak. Som idrettsforening har vi noen ganger tendens til å gå opp i  vektklasser hvor utfordringene er store. Styret i MIF og styret i Mjøndalen Stadion AS (100% eiet av MIF) har sammen med fotballgruppa håndtert prosjektet fra foreningens side. Klubben har allerede fått synlige effekter av utviklingen ved at delprosjektet Solløshjørnet sto ferdig til Viking kampen senhøsten 2018 med garasje, lager, kontorer, billettbod og ikke minst verdens flotteste MIF Shop. Før seriestart i 2019 skal nye fasiliteter for speaker og media bygges ut oppunder tribunetaket. 

Fotballstadionutvikler Kenneth Karlsen (mange titler på den karen) og hjelpemann Per Fjeld-Olsen har koordinert mye på MIF sin side i prosjektet. Kenneth sier: Med Solsiden vil Consto Arena få en helt unik atmosfære. Vi skaper den mest intime fotballstadion i landet. Mjøndølingers entusiasme og lidenskap fortjener en arena som reflekterer stemningen tilbake til publikum. Vi bygger vår fotballkatedral. Kommunen ga oss i 2011 ansvaret for å utvikle stadionområdet. Vi har allerede før utvikling av Solsiden en svært god arena for toppfotball. TV selskapene liker bildene som skapes på Consto Arena. NFF legger landskamper til stadion. Consto Arena er med 1800 brukstimer i året også et anlegg for barn og unge. Med  snart opp mot 500 beboere inne på det gamle stadionområdet føler jeg at vi har levert på oppgaven vi påtok oss. Per følger opp med: At det er idrettslaget i Mjøndalen som har initiert en sentrumsutvikling med investeringsramme i området 700-800 millioner er ganske spesielt. MIF sto i 2011 i fare for å bli degradert på grunn av en utslitt stadion. I 2019 skal vi spille i den øverste serien og igjen profilere tettstedet vårt og til hele Norge. Vi har i lokal målestokk blitt en ganske stor bedrift med ca 40 ansatte og har et større tilbud til barn og ungdom enn noensinne. Utvikling av idrettsanlegg ligger i det brunhvite DNA`et. MIF er på sitt beste når vi bygger.

Lagånd, innsats og kameratskap....................