1,8 MILL. I GAVE FRA SPAREBANKEN ØST

Sparebanken Øst gir 1.8 mill. til nye LED lys på Consto arena

Gleden var stor i MIF da det ble kjent at SPAREBANKEN ØST hadde godkjent MIFs søknad om tilskudd til utskifting av lysene på CONSTO arena.

Fredag fikk MIF besøk av en delegasjon fra Sparebanken Øst ved blant annet Administrerende direktør Pål Strand. Med seg hadde han en stor sjekk pålydende kr.1.800.000,- (1,8 mill ). Beslutningen om å gi denne store allmennyttige gaven er selvfølgelig godkjent av bankens styre.

Bakgrunnen er at halogenlysene på CONSTO arena begynner å bli utdaterte. Myndighetene ønsker kun LED lys samt at det er vanskelig å få reservedeler til eksisterende lys i fremtiden. I tillegg er strømkostnaden mye høyere ved bruk av halogenlys i forhold til LED-lys. LED-lys gir i tillegg langt bedre lys enn det vi har i dag kunne driftsansvarlig Petter Tallaksrud fortelle. Han kunne fortelle at arbeidet med utskiftingen starter allerede 6 november.

Styreleder Inger Rojahn Opdal opplyste at MIF herved vil få et av landets mest miljøvennlige fotballstadioner. MIF skiftet kunstgress i 2022 til BIO-flex som er 99,2% mer miljøvennlig enn kunstgressbaner med gummigranulat. MIF smelter også ned snøen på vinterstid i stedet for å kjøre snøen vekk. Det betyr at det er tilnærmet 0% avfall på avveie fra gressmatta. Når vi nå får LED lys i løpet av de nærmeste 3 ukene vil stadion nesten bli så miljøvennlig som det er mulig å få til.

Styreleder i MIF Fotball Tom Henrik Rogstad er veldig glad for den store tildelingen da det er MIF Fotball som betaler alle utgifter på stadion. Dette vil redusere strøm kostnaden vesentlig samt at utøvere både i breddefotball og toppfotball får langt bedre lys på kamper og treninger. Denne tildelingen fra Sparebanken Øst gjør at nytt lysanlegg blir tilnærmet fullfinansiert og det er helt avgjørende for MIF fotball sier Rogstad.

Adm.dir. Pål Strand var veldig klar over at stadion blir svært mye brukt av hele klubben, også barna i bredde avdelingen og la vekt på at det var en medvirkende årsak til at det var lett å si ja til søknaden. At stadion får et tydelig miljøavtrykk er også veldig positivt.

Fv. Pål Strand, Adm.dir. Sparebanken Øst, Tom Henrik Rogstad, Styreleder MIF Fotball, Inger Rojahn Opdal, Styreleder i MIF og Petter Tallaksrud, Driftsansvarlig Consto Arena.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter