En vanlig tirsdag………

Bli med oss å følge MIF gjennom en helt vanlig tirsdag i november.

Kl.07.20 er tidligere landslagsspiller i bandy, Kjetil Bergh, i ferd med å gjøre i stand til dagens morgenøkt for elevene ved fotballinja på Eiker Videregående. Kjetil har på sine eldre, yngre dager blitt fotballtrener og lærer. Tre dager i uka er han grytidlig på plass for å legge til rette for en ny kvalitetsøkt. Timene i regi av MIF for elevene på Eiker er et videregående skoletilbud hvor timene skjer innenfor grensene til Nedre Eiker. Det kommer i dag 12-13 elever og det er selvsagt at kvaliteten skal være på topp. Samarbeidet og tilbakemeldingene fra Eiker Videregående er positive, forteller Kjetil.

Ved kaffetrakteren møter vi kl. 07.40daglig leder i hovedforeningen og «hjelpemann» i fotball, Per Fjeld-Olsen. Ikke å sette på kaffen som førstemann om morgenen er grunnlag for skriftlig advarsel. Per gleder seg til en ny MIF-dag. Det blir som vanlig en dag med litt av hvert. I ettermiddag møte med Frende for en siste gjennomgang av forsikringspolisen før hovedforfall og i kveld Gruppeledermøte. I løpet av dagen skal vi sammen med Siteman sette i «live» elektronisk signering av holdningskontrakter for alle grupper. Også litt økonomiarbeid gjennom dagen med heldigvis litt fakturering og dessverre litt purrearbeid.

Kl. 08.30 er elevene fra Eiker Videregående i full gang med treninga. John Rasmus Swang og Emil Ruud er strålende fornøyd med tilbudet. Ved å gjøre unna denne økta på morgenen får vi mer tid på kvelden. Belastningen er mindre og vi får mer tid til lekser. På spørsmål om det ikke er litt lite jenter med på treningen svarer John Rasmus at det er greit. Emil er nok noe mer unnvikende med å svare positivtpå spørsmålet.

Kl. 09.05 setter ansatte i Fotball seg sammen for ukens administrasjonsmøte. Kenneth leder møtet og orienterer kort om budsjettprosess for 2016. Ole og Arne planlegger for et arrangement på vip`en under kampen mot Viking. Ole minner også om deadline som nærmer seg for innlevering av stoff til sesongavisa. Som gammel journalistrev har han erfart at det er lurt å komme i gang i god tid før frister. Lars Arne melder full kontroll på helgens tur til Stavanger. Avreise lørdag ettermiddag og hjem sent søndag. Som vanlig er møtet raskt avviklet og en fokusert gjeng tar hver og en fatt på sine arbeidsoppgaver.

Kl. 09.25 er Erik og Kjell fra Dargan Trykk i gang med å fikse på fasaden til MIF-Huset/Mjøndalshallen. Symboler for våre nye idretter Sykkel og Judo får flotte plasser øverst på inngangspartiet.

Kl. 09.30 finner vi daglig leder i Mjøndalen Sport & Kultursenter as, Kjetil A. Bergh, på plass bak pulten etter dagens første rydde- og inspeksjonsrunde. MIF er medeier 50/50 med Nedre Eiker Kommune i selskapet som drifter hallen. Kjetil melder om god ordrebok for vinteren og våren. Vi er nærmest fullbooket frem til mars/april. Daglig får jeg nye henvendelser om leie. Noen hull i timeplanen klarer jeg å fylle, men de fleste får dessverre negativt svar. For øvrig er arbeidsdagen her i hallen svært variert. Det har vært noen tyverier fra garderobene i det siste og jeg skal i dag se på løsning for ytterligere sikring.

Kl. 09.45 er frivillig Sveinung Andersen i full gang på Isachsen Stadion. Stadionansvarlig Kristian Grøstad er takknemlig for det arbeidet som de frivillige gjør. Det arbeidet som Sveinung utfører med rydding og vedlikehold er helt fantastisk og en voldsom avlastning for meg. Også flere andre frivillige som hjelper meg. Uten disse ville vi hatt en mye dyrere drift. Om det å arbeide så tett inn mot de ansatte i fotball som han gjør, sier Sveinung: Du må ikke «værra gær`n» for å jobbe her, men det hjelper godt.

Kl. 11.25 finner vi formann i MIF, Arild Nygård, i gangen på Isachsen Stadion. Arild er innom for å oppdatere seg før kveldens gruppeledermøte. Arild er som andre, leder i MIF uten former for godtgjørelse. Det er utrolig inspirerende å få jobbe sammen med så mange engasjerte mennesker, sier Arild. Han tilføyer: Vi er et stort idrettslag og ønsker å gjøre vårt for trivsel og utvikling i bygda.

Kl. 11.30 har en stor gruppe av MIF-venner og ansatte samlet seg til felles lunsj på Isachsen Stadion. Åpent for alle, mandag til torsdag. Ansvar for lunsjen går på omgang mellom noen frivillige og i dag er det Inger Andersen som har dekket bordet. Til tross for søndagens sure tap er det god stemning i lunsjen. Mange spente foran neste helg.

Kl. 13.15 er vi en tur hjemme hos medlemsansvarlig Per G. Olsen. Per har siden 2010 gjort jobben på frivillig basis for foreningen. Medlemsregistret administreres i sin helhet over programvaren «Klubbadmin» som er utviklet av Norges Idrettsforbund. Per er superbruker på programmet og har siden oppstarten også vært med i brukergrupper for å forbedre programmet. Nei da, sier Per. Jeg bruker ikke så mye tid på dette, men det blir jo litt hver dag. Rundt i gruppene er det også ansvarlige som jobber med Klubbadmin for gruppenes egne aktivitetsavgifter.Til info kan vi melde at «litt hver dag» er en mild underdrivelse.

Kl. 13.30 sitter en som alltid hardtarbeidende midtbanespiller Boye Skistad på kontoret sitt på MIF-Huset. Boye har blitt foreningens representant i Idrettsrådet, er sekretær i Representantskapet og blir av daglig leder i MIF satt i arbeid på ulike tunge prosjekter. I god MIF-ånd uten kostnad for foreningen. Etter sommerens og høstens store bidrag inn mot samfunnsregnskap, polititattester og bistand til Anleggskomiteen er han i dag i gang med å sortere og arkivere gamle avisutklipp. Jeg er svært glad jeg kan få bidra i foreningen. Etter 40 år i arbeidslivet med 10-12 timers arbeidsdager er det umulig bare å gå og drive dank. Arbeidet her i MIF er bare en glede og jeg håper å kunne bidra positivt.

Kl. 13.45 treffer vi en annen glad gjeng på MIF-Huset. De første ungene på Fotballfritidsordningen (FFO) kommer rett fra skolen og rekker noen kjappe brødskiver før de skal i aktivitet. På bildet Sander, Fredrik, Mathias, Marcus, Jan Orlando, Olander og Kristian, alle med klubbfargene til storlag som Barcelona, Manchester United og Mjøndalen I.F

Kl. 13.55 ser vi innom en islagt Vassenga. Snart klart her nå. Mangeårig ildsjel i Husstyret, Anne Lise Gommerud, har tatt seg en fridag fra arbeid på huset og speider utover isen. Måtte jo vaske MIF-Huset i går etter all aktiviteten som var der søndag. Det er deilig å kunne gå en tur i finværet i dag. Isen blir nok bra i år også.

Ikke bare Anne Lise har tatt veien til Vassenga, men også et av våre eldste medlemmer, 90-årige Willy Hammerborg er ute på tur. Willy var sentral på fotballaget som spilte de store cup-kampene mot Viking i 1947 og 1948. Han husker også medgru og glede kvalikspill på slutten av 40-tallet for å forbli i den øverste divisjonen. Detaljer om kampene kommer på løpende bånd. Smått imponerende – vi er tross alt snart 70 år tilbake i tid. Jeg synes gutta i år har gjort det veldig bra, men vi setter ikke sjansene våre. Tenk vi har slått selveste seriemesteren og spilt jevnt med alle lag. På spørsmål om storscorer Alf «Jordfreser`n» Svendsrud fra laget til Willy hadde scoret i dag svares det raskt: Ja, hadde nok det gitt.

På massasjebenken i garderoben til a-laget finner vi kl. 14.10 midtstopper Morten Sundli under behandling av Eirik Pettersen fra Mjøndalen Sportsklinikk as. Sportsklinikken er ny av i år og eies 66/34 av Drammen Sportsklinikk as og MIF. Eirik og kompis Petter Øren er godt i gang med å bygge opp en kundemasse i Mjøndalen. Morten er fortsatt ikke i toppform etter søndagens tap mot Ålesund. Fa.. for en mulighet jeg bomma på. Selv en midtstopper skal jo score på en slik sjanse. Var vanskelig å sove natt til i går.

Kl. 14.30 har daglig leder møte med Brynulf Kopperud fra Frende Forsikring. I følge Brynulf har MIF et komplisert forsikringsforhold. Vi har ingen andre kunder med et så spredt spekter av utfordringer. En rekke eiendommer, komplekse ansvarsforhold, vogner, boder, kunstgress, tribuner og vårt eneste flomlysanlegg. På spørsmål om vi får gode nok rabatter er svaret naturlig nok: MIF får svært gode rabatter av oss. Prisen er ikke høy. Dere har vært flinke til å prute og kommet med argumenter for lav risiko. Dessverre har klubben hatt noen større skader knyttet til flom og lynnedslag som gjør at vi oppfatter en viss risiko i forholdet.

Etter en god prat i garderoben er a-laget godt i gang med treninga når klokka passerer 16.30. Som oppmuntring til lesere av denne artikkelen; ut i fra stemningen på treninga å dømme, er ikke dette en nederlagstynget gjeng.

Årets vinner av Stein på Stein prisen fra Visma, Stian Aasmundsen, gir som vanlig full gass på trening. I dag med ekstra grunn til å smile – har bursdag i dag, 26 år.

Når a-laget til MIF er samlet, er aldri TV-teamet fra Salto langt unna. Filmfotograf Ola Omberg Hansen har tro på serien: Dette blir veldig bra TV. En super gjeng. Tror vi får se noe på TV som ikke er vist maken til tidligere.På spørsmål om hvor mange timer de nå har filmet er svaret: Oh my Lord – mengder..

Om støynivået på treninga til fotballgutta var høyt, kommer den ikke opp mot hva som foregår på turnloftet. Kl. 17.00 er Saltogruppa for 1.-3. klasse i gang. En livat gjeng på over 30 barn under ledelse av Kenneth Hansen som i dag har med seg Sunniva som assistent. Oppvarmingen er klassikeren «Stiv heks» før gjengen skal i gang med å øve på dans til juleoppvisningen. På turnloftet går det etter dette partiet slag i slag til sent på kveld.

Ea og Hedda som begge går i 2c er kort innom for en drikkepause. Hva er mest gøy – å stupe kråke? Nei – alt er like gøy, er det unisone svaret fra to smilende turnjenter.

Kl. 18.00 er aktivitetsnivået i gruppene på topp. I judohallen demonstrerer Christian og Nicolas mer enn gjerne grep og kast. I dag skal vi trene Randori. For ikke innviede i judotermologien betyr dette «kamptrening».Torsdager trener vi på kast. Gutta er samstemte i at judo er en gøyal idrett.

I flerbrukshallen finner vi en stor gjeng med håndballjenter i ulik alder. Håndballsjef Kenneth Kåsin leder gruppa med entusiasme og engasjement. Kenneth har en ekstra grunn til å være glad i dag. Sparebanken Øst har raust latt håndball få omdisponere et tidligere mottatt tilskudd for bygging av sandhåndballbane til innkjøp av annet utstyr over en treårsperiode. En gruppe som de siste årene har snudd en litt trang økonomi får med dette en mulighet til å skape enda bedre aktivitet.

Også i gymsalen på Mjøndalen Skole er det nå fullt trøkk. Allidretten har denne høsten rekorddeltagelse og nå er det gruppa STORE som trener. Innen Allidrett er du veteran som 6-åring så navnet må her relateres til øvrige grupper. Edvard, Audun og Erla tar en pause i ribbeveggen til ære for fotografen. De er alle 6 år og går i 1. klasse. Hinderløype meldes som den beste aktiviteten på Allidrett og draktvalget er fortsatt mer i fargene til Barcelona enn bruntrøyene.

Tilbake på Isachsen Stadion er det kl. 18.15 full rulle med nye lag. Gutter 10 og U17 deler banen. En ivrig gjeng med tiåringer som åpenbart ikke har lyst til å avslutte sesongen ennå og hvem er det ikke vi møter som trener for U17? Jo da, samme unge Kjetil Bergh som vi møtte på samme sted for ganske nøyaktig 11 timer siden. Har nok hatt seg en pause i mellomtiden for engasjementet er til stede på samme måte som på morgenen i dag.

I den nye bandycafeen på Vassenga finner vi kl. 18.25 styret i Bandy sr. samlet til styremøte. Tom, Pia, Arne Martin og Tor melder om full kontroll sportslig og økonomisk. Moderer seg dog til god økonomi og med sportslige forhåpninger. Er som seg hør og bør ordentlig stolte av den dugnadsjobben som er gjort gjennom sommeren og høsten med utvidet cafe og forbedrede garderobefasiliteter. Bandystyret oppfordrer alle med brunt hjerte til å komme på årets kamper.

Kl. 18.35 finner vi styret i Seniorgruppa rundt et bord. Thor, Per Johan, Inger, Per og Liv planlegger møljefest på MIF-Huset den 21. november. Bare for de over 50, forsøker vi oss på. Nei da, her er alle velkomne. Også om du vil ha vaffel i stedet for mølje, repliserer en blid komite. Mistenkes ikke forå ha smakt på verken mølje eller tilbehør ennå, kun pur glede over å stelle i stand lag for MIF-venner.

Kl. 19.30 er det i dag Gruppeledermøte i MIF. Her samles styret og ledere for alle gruppene til en månedlig oppdatering i saker av betydning for alle. På agendaen i dag står bl.a info om internkurs innen temaet «overgrep mot barn» som skal holdes på MIF-Huset senere i måneden av Redd Barna. Videre er det oppdateringer om arbeidet med Idrettsplan, opplæring i elektronisk signering av holdningskontrakter og ikke minst – en god diskusjon om hvordan foreningen går videre med arbeidet for personer som har behov for mer tilrettelagt aktivitet enn andre.

Etter endt treningsøkt på stadion avholder Buskerud Fotballkrets kl. 21.00 et møte på Isachsen Stadion for spillere og foreldre til kretslagsspillere født 2001. Mye god bakgrunnsinfo om hva det vil si å velge å gå veien mot toppfotball.

Klokka nærmer seg 22.00 når Vegard Hansen låser av kontorfløya på Isachsen Stadion. En ny lang dag med analyse, salg av annonser, intervjuer, spillersamtaler, trening og enda flere analyser er over. Som sin litterære helt, Morgan Kane, en «aning» grå i hyssingen, tynn og til tider(ofte søndag kveld til tirsdag morgen) litt mutt.Utenom disse tidsintervallene (som det jo har vært noen av i år) blid som ei sol og imøtekommende mot alle som vil ha en prat. Det ryktes fra ditt første møte med spillere her i Mjøndalen for mer enn 10 år siden at du meldte de aldri ville oppleve deg som uforberedt. Er du og spillerne klare for Viking? Jeg forbereder meg slik at jeg vet alt om motstanderen av vesentlige forhold. For min egen trygghet går denne grensen ganske langt ut. Spillerne får av meg alt jeg mener er viktig for de å vite om motstanderen. Så svaret er et JA – det er ikke mangel på analyse og forberedelser det skal stå på søndag.

Kl. 22.15 er a-laget i bandy i full trening på den nye kunstisen til Solberg. I og med ikke helt klart på Vassenga ennå, er det supert å få prøve den nye isen i «Ælva». Flotte forhold og gratulere til SSK med et stort løft for idretten på Eiker og bandysporten i vårt distrikt. For materialstaben med Frode Holm, Freddy Aaslid og Tor Sletten blir det en ekstra lang kveld. Treningskamp mot Ullevål i morgen og dermed sliping av skøyter til langt over midnatt.

Som kyndig tilskuer til bandytreninga finner vi målgarantist i både fotball og bandy, Tor Erling Gunnerud. Tidligere på ettermiddagen er han observert på treninga til a-laget i fotball. Jeg har trua på bandylaget i år. I treningskampene har de vist mye fint spill, men det skorter litt på det å få ballen i kassa. Får håpe det bedrer seg utover.

Og dermed avslutter vi denne tirsdagen i Mjøndalen I.F. En ganske aktiv dag, men også mye vi ikke har fått med oss. Flere fotballag som har trent. EB-akademiet har vært i hallen. Kenneth som vi møtte hos turn har fortsatt med nye partier på turnloftet gjennom hele kvelden. Skigruppa har trent rulleski på Konnerud. Fra skilover vi å komme tilbake med mer senere.

I morgen er det onsdag. En ny dag for Mjøndalen Idrettsforening med akkurat like mye aktivitet som i dag. En ny dag for lek, moro, samhold og vennskap.

Styret i Mjøndalen I.F takker alle som gjør en jobb for foreningen, enten som ansatt eller frivillig. Til sammen utgjør frivilligheten 56 årsverk. Denne tirsdagen har dere gjort Mjøndalen til et bedre sted å leve.

Og i morgen er det onsdag……….

Lagånd, innsats og kameratskap må alltid gå foran.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter