Fotballformann med mange talent

Trond Tostrup til topps i sin klasse under NM i sjakk

Denne uken har Trond igjen satt seg ned ved sjakkbrettet – utrolig nok for første gang på 42 år. På spørsmål om han ikke har lurt seg til et og annet parti innimellom er svaret et definitivt nei. Jeg spilte sjakk hver dag fra jeg var 12 til jeg ble 22 år, sier Trond. Sjakken ble vel nærmest en form for avhengighet. Jeg har ikke spilt et eneste parti siden 1975. I bakhodet har jeg doghatt en tanke om å kunne ta opp igjen spillet og kunne kombinere med å reise litt rundti Europa.

Starten på en ny karriere må kunne sies å ha vært usedvanlig vellykket. Denne uken arrangeres NM i sjakk i Stavanger med hele 606 deltagere fordelt på ulike klasser. Uten noen gyldig rating har Trond spilt i klasse Senior B. Allerede før siste dag kan vi gratulere Trond som suveren vinner av klassen med så langt imponerende 7,5 av 8,0 oppnåelige poeng. 7 seire, 1 remis og ingen tap som fasit før siste match lørdag. Ratingprestajonenkalkuleres til noe over 1700, men nivået Trond har inne ligger ventelig godt over dette – for en mer korrekt måling må han møte enda høyere rangerte spillere.

Det er en godt fornøyd fotballformann som uttaler seg til mif.no. Jeg må medgi at jeg synes dette er artig. Det er merkelig hvordan sjakken kommer tilbake.Selvfølgelig også hyggelig å møte igjen mennesker jeg ikke har hatt kontakt med på over 40 år.

Sjakkhistoriker Øystein Brekke sier i en kommetar til mif.no: Prestasjonen til Trond er historisk og faktisk litt sensasjonell. Ingen har noensinne vunnet en klasse i NM etter en pause på 42 år. For egen del vil jeg tilføye at resultatene til Trond ikke er overraskende. I sin ungdom var han en svært sterk spiller. Husk – han spilte omkamp om å bli junior norgesmester. Her i Stavanger har han spilt svært klokt. Jeg håper virkelig han nå fortsetter å spille. I form vil han være i toppen av A-klassen.

Mjøndalen Idrettsforeninggratulerer Trond med klasseseier under NM-uka. Det føles betryggende å ha en virkeligsjakkspiller som styreleder for fotballen.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter