MIF tar Baseball inn som ny idrett

Verdensidretten Baseball på full fart inn i Mjøndalen I.F.

Mannen som kontaktet MIF er Carl Davis, en dedikert Baseball`er som har bostatt seg i Mjøndlen med familien. Sammen med sin kone, Rakul, har Carl med stort engasjementutviklet aktiviteten på Vassenga gjennom sommeren.MIF har fulgt med fra sidelinjen. Med bare positive tilbakemeldingerer Carl og Rakul nåinvitert til å ta idretten inn i MIF som et eget prosjekt direkte under styret. Dette som en smidigere inngang i foreningen ennoppstart av en ny gruppe. Baseballgjengen kan med en enkel organisasjon vokse innenfra og forhåpentligvis med entydelig uvikling gjennom 2017,

Baseball holdes i gang gjennom vinteren med trening i Mjøndalshallen hver fredag kl. 17.00. For barn og ungdom som har lyst til å forsøke idretten er det bare å møte opp. Henvend deg til en av lederne og så er du i gang. Nødvendig utstyr lånes ut. Nedenfor finner du noen bilder og ord fra gårsdagens trening. Naturlig å vise frem initiativtaker og hovedtrener Carl på det første bildet.

Carl har spilt baseball og softball i 30 år. Han er ny som trener, men nå fått sertifisering fra «Babe Ruth Little League Organization.» Carl er fornøyd med utviklingen i prosjektet: «Baseball er ikke en typisk norsk idrett. Konseptet er: En lagidrett med veldig stor plass for individet. Baseball er sammensatt av forskjellige aktiviteter: For å få «runs», må en spiller slå ballen og løpe baser. Samtidig er samme spiller avhengig av at andre på laget også klarer å slå ballen. Spillerne ute i feltet må lære å bruke baseballhanske, lære å jobbe sammen og tenke taktisk. Baseball oppsettet tillater jenter og gutter i en bred aldersgruppe å jobbe samme. Da vi først gikk ut på Vasenga for å trene, startet vi helt fra bunnen: «Nei, hansken skal på den andre hånden», «slik skal du holde battet» og «slik løper vi basene». Vårt kjernelag består av de samme barna som startet sammen med oss – og det sier en del. Disse barna har tatt denne spennende reisen sammen med oss, de har være motiverte, hatt et brennende ønske om å lære, å bli bedre og sammeholdet igruppa er fantastisk. Vi jobber nå med at trene de eldre barna i rollene som pitcher og catcher i kamp, samtidig som vi øver på mer komplekse rutiner. De yngre og nye barna starter med basis øvelser. Oppsummert er jeg både fornøyd med utviklingen over sommeren og stolt av våre barn.

På bildet over en ivrig gjeng klar til trening sammen med lederne Carl, Rakul og Christy.

Julian er en av de yngste i gruppa. På bildet under i konsentrert slagposisjon.

Jesper og Tiril litt eldre enn Julian. Også disse to klare for å feie den hvite ballen av gårde.

Fra styret i MIF er det styremedlem Trond Iversen som er direkte involverte i prosjekt Baseball. Trond har fulgt med gruppa gjennom sommeren og er udelt positiv til både idretten og hvordan Carl og Rakul har satt i gang her i Mjøndalen. Baseball er en gøyal idrett. Godt organisert og ungene trives. Håper vi får en god utvikling gjennom 2017.

At ungenetrives gir foreldrenegode tilbakemeldinger på. Fra tribunen hører vi «…trives veldig godt og gleder seg til hver trening. Carl og Rakul er fantastisk engasjerte.» Ole (v)og Benjamin (h) på bildet under utstråler våre verdier Lagånd, Innsats og Kameratskap. Begge er 11 år, Ole som ny i idretten, Benjamin som «erfaren» utøver og allerede brukt som veileder for de andre barna.

Rakul Davis har tatt ansvaret som leder av prosjekt Baseball. På spørsmål om utviklingsmålene for 2017 svarer Rakul: Viktigst er barna. At de har det gøy på trening og at de kommer motivert på trening; fordi uten barna, har vi ikke grunnlag for baseball. Utviklingsmålene har vi satt rundt dette. Topp tre målene for 2017 er å utvikle barnas baseball ferdigheter, å utfordre og motivere; Å bygge opp et støtteapparat med rette kompetanse, inkl. trenere, styre og andre støtteroller, for å skape solide og trygge rammer for barna; Å kontinuerlig bygge opp og utvikle alle nivå i gruppen, å samkjøre med MIF og NSBF.I 2018 og 2019 håper jeg, at vi kan jobbe videre med forankring av idretten lokalt i Mjøndalen. I dag har vi to aldersgrupper: Slåball for 6-8 år og Little League for 8-12 år. Kanskje vi om et år eller to kan utvide til en tredje aldersgruppe, Junior for 13-18 år. I tillegg ser vi for oss baseball aktiviteter på IFO og skolen. Vi ønsker å tilby baseball som en del avidrettstilbudet i MIF, en mulighet for de som ønsker å prøve noe nytt, eller et sommeralternativ tilvinteridrettene. Vi har også akkurat hatt vår første baseball-bursdag for en 3. klasse og ser på andre muligheter forå etablere og synliggjøre oss.

I sum – en spennende gruppe i god utvikling, med tydeligretning og høye målsettinger. For registrering i NSBF må MIF gjennomføre et ekstraordinært årsmøte. Dette avholdes 13.12, ref. egen innkalling på mif.no. Mer info om prosjektet vil bli gitt her.

PS: Baseball regnes som en av de største idrettene i verden. Nettstedet Total Sportek rangerer Baseball som den 11. mest populære idretten i verden og skriver blant annet: «Most lucerative sport in USA and Japan. MLB and Nippon Leaugeare two of the top 10 biggest pro league of all sports.«Når det gjelder antall fans rundt i verden gir nettstedet Topend Sports baseball en 7. plass med 500 millioner følgere.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter