Randi Nilsen 100 år

En av våre virkelige veteraner runder 100 år den 21. mai.

Gjennom en årrekke har Randi stilt sin arbeidskraft til disposisjon for Mjøndalen I.F. Hun mottok i 1980 et fortjent Hederstegn for innsatsen.

Damegruppa, senere Turngruppa,startet opp i 1945. Randi med som en av ildsjelene fra starten av. Til å begynne med var vi ikke fullverdige medlemmer engang. Gruppa lå inn under Junioravdelingen.

Allerede før dette var hun i gang for klubben i ivrig tjeneste på MIF-Hytta sammen med ektemannen Kåre og andre gode venner i MIF-miljøet. På MIF-Hytta, gjennom en årrekke også med ansvar for den tradisjonsrike gudstjenesten Skjærtorsdag sammen med venninnene Anny Bratlie og Anna Fjeld-Olsen.

I Turngruppa har Randi i «alle år» vært engasjert og medansvarlig for årsfester og alle andre former for arrangementer. Som aktiv turner med på en rekke damepartier og mange ganger representert klubben under den internasjonale Gymnastradaen rundt om i Europa.

Også for Husstyret har Randi vært en trofast medhjelper. Sammen med venninnen Aasta Wilson en velkjent duo bak disken på Fredagsdansen. Skapere av god stemning og med rykter om at damene også lurte seg til en svingom mellom salget av pølser og mineralvann.

100 årsdagen feiret på Solberglia hvor Randi nå holder til. Selskap med familien og sortering av hilsener fra fjern og nær. Naturlig nok ekstra stolt av en signert gratulasjon fra selveste Kongen.Turnvenner fra MIF innom med blomster og MIF-klemmer. På bildet under Randi sammen med Marit, Karin, Inger Johanne, Inger og Liv.

Også daglig leder i MIF, Per Fjeld-Olsen, på besøk med blomst og nytt brunt skjerf som en hilsen fra hele foreningen. Jubilanten må være en av landets sprekeste 100-åringer. Stemme, syn og hørsel helt på topp. Ikke like stø i ganglaget, men fullt ut «klar i toppen». Jeg bruker ikke briller veit du. Leser avisa uten det.

Påspørsmål om hun følger med på hva som skjer i MIF kommer det raskt et kampreferat fra fredagens kamp. Følger med på alle kampene jeg. Dumt at vi ikke klarte å vinne her om dagen. Fulgte kampen på TV. Flott førsteomgang, men så rota vi det til i annen omgang. Trur gutta blei litt nervøse jeg. Glad vi klarte uavgjort. 2-2 mot Sandnes Ulf er ikke så dårlig.Vi taper jo nesten aldri. Et fortsatt brennende engasjement for Foreningen. Kampnerver og ektefølt tristhet ved poengtap, men aldri et vondt ord om de som spiller på laget.

Randimed mange godord om hvordan sønnen Eddie og resten av familien følger henne opp.Bare skryt også til personalt på Solberglia. Kan ikke ha det bedre enn jeg har det her.

Årets MIF-skjerf er tekstet med Store drømmer fra ei lita bygd. Som en kuriositet tar vi med et bilde av en ung Randi tatt 80 år tilbake i tid. Bildet er tatt på Sauertippen og med eng og åker der vi i dag finner våre idrettsanlegg. En drømmende ungjente som med entusiasme og arbeidskraft har brukt et livsløp til glede for Mjøndalen Idrettsforening og den lille bygda.

Kjære Randi – gratulere med dagen fra hele MIF.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter