1976: Brann-MIF 0-2, 53 av oss mot 21.000 av dem….

17.10.76 er en merkedag i MIFs historie. Seier mot Brann i Bergen og sølv i serien.

Før siste serierunde 17. oktober sto seriemesterskapet mellom LSK, Brann og MIF. For ossetter kamp motGodset den 10. oktober hvor vi vant 1-0.Vi skulle til Bergen og senere ildsjel i Eiker Golfklubb, Tore Fjeld-Olsen fikk for segå chartre et fly til vestlandets hovedstad. Vi lar Tore fortelle:

På den tiden jobbet jeg med flyfrakt på Fornebu. Jeg kom over en tomotors propellmaskin fra Norfly på Hønefoss. Litt av den typen som «kom du opp, så kom du ned», men jeg tok sjansen og leide det uten en eneste påmelding. Liste ble lagt ut hos alltid positive Esso-Jens. Pris kr. 320,- pr pers inkl. fly t/r, kampbillett, buss Munkhaughjørnet/Torp t/r og buss i Bergen. Bussene fikk jeg billig i bytte mot kampbilletter til sjåførene. Etter 2 dager var alle plasser (53)solgt og med venteliste. Helge Clausen ville at jeg skulle sette opp nok et fly, men den sjansen tok jeg ikke.

Ordentlig dårlig vær da vi dro fra Esso’n, men fantastisk vær i Bergen. For mange brune var det første flytur. Været lettet over Hardangervidda og til de fleste sin skrekk og overraskelse var vi rimelig nær «land». Jeg husker bl.a en høylydt kommentar om «her blir det stopp i 10 minutter og anledning til harajakt».

21.000 på Brann Stadion og hvor de 53 brune etter hvert sto for mye av stemninga. Seier 2-0 etter mål av Arnt og Tor Erling. Jeg husker ikke så mye fra selve kampen, men en episode hvor Boye vel drøyer tida på et kast og får et fullsatt stadion mot seg sitter i minnet. Boye snudde seg elegant mot hovedtribunen og dirigerte pipekonserten – et ubetalelig øyeblikk. LSK slo Bryne 2-0 og dermed et poeng mer enn oss. Uansett for oss, sølv var som gull og ble feiret deretter.

Både fly og reisende var fylt opp med «drivstoff» til hjemturen. Et lite tilløp til amper stemning mellom Amerika-Svein og noen karer fra Åsen. Visstnok noe usikkerhet om Svein faktisk hadde vært skiinstruktør i Amerika. Situasjonen greit løst ved at tidligere boksemester Erling Rygh gikk i mellom og viste frem en «diplomatisk» høyre neve. Rolig etter dette.

Etter hjemkomst var det fest på Park i Drammen. Jeg tviler på om noen er i stand tilå gjenfortelle noe særlig herfra.

(Saihou og Arnt – to av heltene fra 76-laget.)

Vi takker Tore for historien. Flere fine opplevelser i Bergen også etter dette. NY MULIGHET SØNDAG!

Del med dine venner!

Facebook
Twitter