!-->
Nyheter » 2017 » Juli » Fotballformann med mange talent

SØK

Kontaktinfo MIF

Mjøndalen IF
Hagatjernveien 17
3050 Mjøndalen
post@mif.no

Billettkjøp kamper Mjøndalen Fotball

Kontakt oss

Grasrotandelen

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Fotballformann med mange talent


07.07.2017

Trond Tostrup til topps i sin klasse under NM i sjakk

At vår fotballformann Trond Tostrup er en over gjennomsnittlig oppegående person er kjent for de fleste. At han i sin ungdom var en av landets fremste sjakkspillere er nok en mer skjult hemmelighet. Med en rating i overkant av 2000 poeng kan vi antaTrond i 1975 var innenfor topp 30 i landet. En fortsatt satsning på sjakk ble lagt til side for familieliv og yrkeskarriere.

Denne uken har Trond igjen satt seg ned ved sjakkbrettet - utrolig nok for første gang på 42 år. På spørsmål om han ikke har lurt seg til et og annet parti innimellom er svaret et definitivt nei. Jeg spilte sjakk hver dag fra jeg var 12 til jeg ble 22 år, sier Trond. Sjakken ble vel nærmest en form for avhengighet. Jeg har ikke spilt et eneste parti siden 1975. I bakhodet har jeg dog hatt en tanke om å kunne ta opp igjen spillet og kunne kombinere med å reise litt rundt i Europa.

Starten på en ny karriere må kunne sies å ha vært usedvanlig vellykket. Denne uken arrangeres NM i sjakk i Stavanger med hele 606 deltagere fordelt på ulike klasser. Uten noen gyldig rating har Trond spilt i klasse Senior B. Allerede før siste dag kan vi gratulere Trond som suveren vinner av klassen med så langt imponerende 7,5 av 8,0 oppnåelige poeng. 7 seire, 1 remis og ingen tap som fasit før siste match lørdag. Ratingprestajonen kalkuleres til noe over 1700, men nivået Trond har inne ligger ventelig godt over dette - for en mer korrekt måling må han møte enda høyere rangerte spillere.

Det er en godt fornøyd fotballformann som uttaler seg til mif.no. Jeg må medgi at jeg synes dette er artig. Det er merkelig hvordan sjakken kommer tilbake. Selvfølgelig også hyggelig å møte igjen mennesker jeg ikke har hatt kontakt med på over 40 år.

Sjakkhistoriker Øystein Brekke sier i en kommetar til mif.no: Prestasjonen til Trond er historisk og faktisk litt sensasjonell. Ingen har noensinne vunnet en klasse i NM etter en pause på 42 år. For egen del vil jeg tilføye at resultatene til Trond ikke er overraskende. I sin ungdom var han en svært sterk spiller. Husk - han spilte omkamp om å bli junior norgesmester. Her i Stavanger har han spilt svært klokt. Jeg håper virkelig han nå fortsetter å spille. I form vil han være i toppen av A-klassen.

Mjøndalen Idrettsforening gratulerer Trond med klasseseier under NM-uka. Det føles betryggende å ha en virkelig sjakkspiller som styreleder for fotballen.