Amalie Verdensmester på rulleski!!!

Vårt langrennsess Amalie Honerud Olsen toppet et flott VM i rulleski med gullmedalje i teamsprint.

I teamsprinten gikkhver av løperne 3 etapper av 2,5 kilometer. Amalie var ankerkvinne for den norske duoen. På telefon fraVal di Fiemme sier Amalie om gulløpet til mif.no: Vi var 4 lag som lå sammen gjennom heleløpet.På siste etappe lå jeg i 2. posisjonned siste utforkjøring. Isiste sving førstigningen mot mål komjeg meg foran de andre og kunnesette fart inn mot mål. Kom i mål ca 25 meter foran Russland og Sverige som fikk hhv sølv og bronse.

Deler av løpet og målgangen kan du se på lenke herCa 1 minutt og 15 sekunder ut i videoen ser du hvordan Amalie flott kom seg frem i tet og rykket i fra slitne motstandere inn mot mål.

For øvrig et svært godt mesterskap for Amalie med 4. plasser både i motbakkeløp og i sprint før hun søndag avsluttet med 5. plass på fellesstarten. Amalie er naturlig nok godt fornøyd med mesterskapet, men ergrer seg litt over at det ikke ble individuell medalje.

«Litt kjipt med tofjerdeplasser.I sprintfinalen var jeghelt likt over mål med den russiske jenta som tok bronsemedaljen. Jeg var foran med hodet, men glemte å skyte frem foten.Dumt nå i ettertid, men jeg gleder meg over å ha vært helt der oppe i teten under hele mesterskapet.»

Mer om mesterskapet på sidene til Norges Skiforbund.Følglenke her

Mjøndalen I.F gratulerer Amalie med et flott mesterskap! En stor gratulasjon også til skigruppa. En flott start på sesongen – vi gleder oss allerede til vinteren.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter