MJØNDALEN IDRETTSFORENING ER 112 ÅR IDAG.

Den 22. august i 1910 møttes ca. 40 idrettsinteresserte unge menn i Meierisalen i Mjøndalen for å stifte en idrettsforening og samle idretten i Mjøndalen under ett styre. Dette skjedde på dagen i dag for 112 år siden.

I jubileumsboken (100 år) står det videre: På møtet den 22. august ble Oscar Dahl valgt som formann. På dette tidspunkt var det bare 2 grener, nemlig ski og fotball. MIFs styreleder nå er Inger Rojahn Opdahl.

I dag har MIF en imponerende rekke idretter og aktiviteter: Allidrett, Aktive lokalsamfunn, Bandy Senior, Bandy jr, Baseball, Esport, Fotball Elite, Fotball Bredde, Fotball Akademi, Håndball, Idrettsfritidsordning(IFO), Judo, Ski, Sykkel, Turn, Tilrettelagt idrett, MIF, Hytta, MIF Huset, Mjøndalshallen, Samfunnsutvalg og ikke minst MIF Senior og alle de frivillige og de ansatte i klubben. Foreningen teller pr. i dag imponerende 1666 medlemmer. Vi har en rekke utvalg i tillegg til aktivitetene og eier og drifter stort sett anleggene våre selv.

MIF er en aktiv stedsutvikler og jobber hardt for å tilfredsstille dagens krav til aktivitet og fasiliteter. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at vi gjerne skulle hatt en ny moderne basishall for turn og minst en kunstgressbane på Vassenga. Utsmykking av Vassenga til Mjøndalen aktivitetspark drømmer vi også om. Vi venter på drahjelp til disse prosjektene fra Drammen kommune, men dette viser seg å ta tid. Baseball holder på med sitt backstop prosjekt og MIF bandy sin 7/9 er bandybane som kun mangler å gå fra naturis til kunstis og helst da med et fornuftig toppdekke til sommerbruk. Slike ting koster og det trenger klubben hjelp til.

Det er uansett helt klart at det skjer mye i MIF hele tiden. Det har de siste dagers hendelser i MIF Fotball bevist. Men vi har heldigvis kompetente styrer i alle grupper som gjør en stor jobb til det beste for klubben. I dag klapper vi oss selv på skuldra, serverer kake til lunsj kl. 12:00, også til den som kommer innom og sier et rungende GRATULERER MED DAGEN MIF.

Bandy Junior

Del med dine venner!

Facebook
Twitter